Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Wasser
- 400 g rote Paprika, in Streifen (5 mm)
- 200 g Babyspinat, frisch
- 200 g Rucola
- 300 g Champignons, geviertelt
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 250 g Cashewkerne, ungeröstet, ungesalzen
- 2 Knoblauchzehen
- 80 g Toastbrot
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 200 g Ziegenfrischkäse (z.B. von Chavroux), zerbröselt
- 7 Blätter Filoteig (ca. 30 x 30 cm, à 25 g), z.B. von Tante Fanny
- Rapsöl zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1675 kJ / 403 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Spinatpfannkuchen vom Blech
35min
Spinattarte mit Zitronen-Confit
1 Std. 30 Min
Provenzalische Tarte
1 Std. 15 Min
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40min
Spinat-Soufflé mit Käse
45min
Rotkohlröllchen mit Burgunder-Jus
1 Std. 30 Min
Gefüllte Auberginen
1 Std.
Porree-Tomaten-Quiche
1h 40min
Spinat-Empanada
1 Std.
Kartoffel-Quiche mit Wirsing
2 Std. 20 Min
Gemüseauflauf mit Quinoa-Käse-Kruste
1h 45min
Wirsingtarte
1 Std. 30 Min