Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 40 g Schalotten
- 20 g natives Olivenöl
- 200 g gekochter Schinken, in Würfeln (1-2 cm)
- 200 g Artischockenherzen, abgetropft, in mundgerechten Stücken
- 800 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 400 g Penne
- 50 g Ricotta, grob zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2160 kJ / 516 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30min
Pasta mit Garnelen-Pfeffer-Sauce
30min
Weizen Risotto mit Champignons
35min
Penne mit Brokkoli und Salsiccia
45 Min
Geschnetzeltes mit Orange
40min
Herbstliche Tagliatelle
35min
Linguine mit Zucchini-Carbonara
30min
Paella mit Hähnchen, Fisch und Meeresfrüchten
1小时
Tagliolini mit Garnelen und Artischocken
40min
Bucatini mit Auberginen und Steinpilzen
1 Std. 10 Min
Farfalle mit Vier-Käse-Sauce
20 Min
Zucchini-Nudeln mit Muskatsahne
45 Min