Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse
TM6 TM5

Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse

4.1 (139 ocen)

Składniki

  • 80 g Ziegenkäse, hart, in Stücken
  • 30 g natives Olivenöl
  • 1 Knoblauchzehe
  • 400 g Eiertomate, Typ San Marzano, entkernt, in Würfeln (0.5-1 cm)
    lub 400 g geschälte Tomaten, aus der Dose, in Würfeln (0.5-1 cm)
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 Stängel Basilikum, abgezupft
  • 750 g Wasser
  • 400 g Nudeln, Conchiglie

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2150 kJ / 513 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
6.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy