Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Wasser
- 2000 g Fleischparadeiser (z. B. Ochsenherz), reif, im Ganzen
- 100 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 550 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 30 g Knoblauchzehen, halbiert
- 60 g Olivenöl
- 70 g Tomatenmark
- 2 - 2 ½ TL Salz, unjodiert
- 60 g Honig
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 EL Thymian, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 537 kJ / 128 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Staubzucker
5min
Bärlauchpesto
20 min
Forelle mit Sauce Hollandaise und Gemüse
50min
Tomatensauce (Grundrezept)
1h
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Semmelknödel
50min
Erdbeereis
5min
Ribiselgelee
55min
Erdbeermarmelade
25min
Zucchinicremesuppe (XXL)
35min
Erdbeermarmelade 1:1
55min
Schnelle Kürbissuppe
25min