Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise

Spargel mit Heurigen und Joghurthollandaise

4.7 156 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • heurige Erdäpfel in Stücken (2-3 cm)
    600 g
  • weißer Spargel geschält
    350 - 400 g
  • Wasser
    500 g
  • Eier (Größe M)
    8
  • Schnittlauch, frisch
    1 Bund
  • grüner Spargel geschält (siehe Tipp)
    350 g
  • Radieschen
    200 g
  • Butter in Stücken
    150 g
  • Naturjoghurt (3,6% Fett)
    200 - 250 g
  • Senf
    ¾ TL
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 - 2 TL
  • Salz
    ½ - ¾ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ - ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 635 kcal / 2655 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...