Urządzenia i Akcesoria
Polish crêpes
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Quark
-
light sour cream (see Tips)1000 g
Crêpe batter
-
water330 g
-
full cream milk230 g
-
eggs2
-
grapeseed oil20 g
-
plain flour310 g
-
sea salt1 pinch
Berry sauce
-
frozen raspberries200 g
-
caster sugar100 g
-
lemon juice (approx. ½ lemon)20 g
Quark filling
-
egg1
-
caster sugar80 g
-
vanilla sugar1 tsp
Assembly
-
unsalted butter for frying
-
vanilla ice cream to serve (optional)
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
60.6 mg
Białko
8.4 g
Kalorie
1662.8 kJ /
395.9 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
41.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sauerkraut soup
50min
Vegan Bolognese
Ninguna valoración
Basic kimchi
144h 20min
Green coloured eggs
55min
Ukrainian borscht
35min
Poppy seed strudel
3h 15min
Skin glow detox juice
10min
Lemon and parsley juice
5min
Raspberry antioxidant juice
30min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20min
Pierogi (Cheese dumplings)
1h 30min
Vitamin C powerhouse
30min