Polish crêpes
TM6 TM5 TM31

Polish crêpes

4.8 (31 ocen)

Składniki

Quark

  • 1000 g light sour cream (see Tips)

Crêpe batter

  • 330 g water
  • 230 g full cream milk
  • 2 eggs
  • 20 g grapeseed oil
  • 310 g plain flour
  • 1 pinch sea salt

Berry sauce

  • 200 g frozen raspberries
  • 100 g caster sugar
  • 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)

Quark filling

  • 1 egg
  • 80 g caster sugar
  • 1 tsp vanilla sugar

Assembly

  • unsalted butter, for frying
  • vanilla ice cream, to serve (optional)
  • icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1662.8 kJ / 395.9 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
41.2 g
Tłuszcz
22.1 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Błonnik
1.5 g
Sód
60.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy