
Urządzenia i Akcesoria
Polish crêpes
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 portions
Składniki
Quark
-
light sour cream (see Tips)1000 g
Crêpe batter
-
water330 g
-
full cream milk230 g
-
eggs2
-
grapeseed oil20 g
-
plain flour310 g
-
sea salt1 pinch
Berry sauce
-
frozen raspberries200 g
-
caster sugar100 g
-
lemon juice (approx. ½ lemon)20 g
Quark filling
-
egg1
-
caster sugar80 g
-
vanilla sugar1 tsp
Assembly
-
unsalted butter for frying
-
vanilla ice cream to serve (optional)
-
icing sugar for dusting
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
395.9 kcal /
1662.8 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
22.1 g
Węglowodany
41.2 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Sód
60.6 mg