Polish crêpes

Polish crêpes

4.8 33 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 portions

Składniki

Quark
  • light sour cream (see Tips)
    1000 g
Crêpe batter
  • water
    330 g
  • full cream milk
    230 g
  • eggs
    2
  • grapeseed oil
    20 g
  • plain flour
    310 g
  • sea salt
    1 pinch
Berry sauce
  • frozen raspberries
    200 g
  • caster sugar
    100 g
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    20 g
Quark filling
  • egg
    1
  • caster sugar
    80 g
  • vanilla sugar
    1 tsp
Assembly
  • unsalted butter for frying
  • vanilla ice cream to serve (optional)
  • icing sugar for dusting

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 395.9 kcal / 1662.8 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 41.2 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Sód 60.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...