
Urządzenia i Akcesoria
Seeded bread loaf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 slices
Składniki
-
grapeseed oil plus extra to grease20 g
-
linseeds (flaxseeds)20 g
-
pepita seeds50 g
-
sunflower seeds50 g
-
water200 g
-
milk plus extra to brush200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
caster sugar1 tsp
-
baker's flour400 g
-
rye flour100 g
-
wholemeal plain flour100 g
-
sea salt2 tsp
-
bread improver (see Tips)2 tsp
-
seeds, mixed to sprinkle
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
220.9 kcal /
927.8 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
8.1 g
Węglowodany
27.5 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
305.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Christy Tania's Vegan Hot Cross buns
1 godz. 20 min
Rye bread rolls
12 godz.
Buttermilk bread
2 godz.
Five seed bread
1 godz. 50 min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
Mother sourdough starter
108 godz. 20 min
Rye sourdough starter powder
24 godz. 10 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Rye sourdough loaf
18 godz. 20 min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min
Basic bread rolls
45 min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min