Urządzenia i Akcesoria
Seeded bread loaf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
15 slices
Składniki
-
grapeseed oil plus extra to grease20 g
-
linseeds (flaxseeds)20 g
-
pepita seeds50 g
-
sunflower seeds50 g
-
water200 g
-
milk plus extra to brush200 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
caster sugar1 tsp
-
baker's flour400 g
-
rye flour100 g
-
wholemeal plain flour100 g
-
sea salt2 tsp
-
bread improver (see Tips)2 tsp
-
seeds, mixed to sprinkle
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
305.1 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
927.8 kJ /
220.9 kcal
Tłuszcz
8.1 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25min
Spiced fruit loaf
2h 30min
Rye bread rolls
12h
Chocolate hot cross buns
2h 40min
Hot cross buns
1h 40min
Buttermilk bread
2h
Five seed bread
1h 50min
Brioche hot cross buns
2h 30min
Seriously Seedy Crackers
30min
Rye sourdough loaf
18h 20min
Classic Wholemeal
2h 40min
Everyday sourdough loaf
4h 20min