Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate cake layer
- 60 g caster sugar
- 2 eggs, separated
- 1 tsp natural vanilla extract
- 40 g rice flour (see Tips)
- 20 g arrowroot flour
- 20 g cocoa powder
- 1 pinch salt
Dark and milk chocolate layers
- 150 g milk chocolate, broken into pieces (see Tips)
- 150 g dark chocolate, broken into pieces
- 500 g pouring (whipping) cream
- 80 g salted butter
White chocolate layer
- 3 tbsp water
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 150 g white chocolate, broken into pieces
- 150 g pouring (whipping) cream
- cocoa powder, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2107.2 kJ / 501.7 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 39.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 132.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon and white chocolate lava cakes
30 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1hod. 10min
Slow cooked ribs in smoked paprika barbecue sauce
3h 15 min
Breakfast crescents
3hod. 5min
Chocolate pudding
6sa 30 dk
Strawberry and rose water macarons
2h 50 min
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
Marshmallow icing
7h 40min
Chocolate fondant cake
40 min
Neapolitan ice cream cake
21 Std. 10 Min
Angel cake
5h 15 min
Chocolate volcanos
55 min