Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nacho chips
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 380 g polenta
- 220 g plain flour, plus extra for dusting
- 2 tsp sea salt
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp mustard powder
- 1 tsp ground paprika
- 140 g olive oil
- 280 g full cream milk
- 1 tsp Worcestershire sauce
Hot cheese sauce
- 180 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 50 g salted butter
- 50 g plain flour
- 500 g full cream milk
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1918.2 kJ / 456.7 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 786.9 mg
Alternatywne przepisy
Traditional gravy
25 min
Omelette
30min
Garlic and herb butter
10 min
Hot chocolate
10 min
Mustard balsamic vinegar dressing
10 min
Steamed carrot and zucchini tagliatelle
35 min
Boiled eggs
20min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2h
Soft butter rolls
1h 50min
Poached eggs
25 min
Butterscotch sauce
10 min
Aussie damper
45 min