Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 Eier (siehe Tipp)
- 1 Frühlingszwiebel, in Stücken
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 50 g Crème fraîche
- ¼ TL Zitronenschale, fein abgerieben
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 200 g Nordseekrabben
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- 4 Scheiben Brot (z.B. Schwarzbrot)
- ½ - 1 Apfel, in dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nord-Süd-Cocktail
15min
Matjes mit Radieschensalat
50min
Pikante Gewürzäpfel
40 min
Kräuterquark
10min
Ingwer-Chili-Dressing
5min
Blitz-Stulle
10min
Matjesstulle mit Kressedip
2 Std. 40 Min
Heringsstipp mit Drillingen
1h
Asia-Salat mit Mini-Puten-Frikadellen
1h
Feldsalat mit gebratenen Kräuterseitlingen und Kürbiskerndressing
20 min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min
Feldsalat mit Walnussvinaigrette
10min