Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Roggenkörner
- 300 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 270 g Wasser und mehr zum Einstreichen
- 200 g Crème fraîche
- 100 g Mayonnaise
- 2 EL Worcester-Sauce
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Kresse-Beet und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 EL Senf
- 10 Matjesfilets, halbiert
- 1 rote Zwiebel, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3397 kJ / 811 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10min
Matjes-Katersalat
55min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Matjes mit Radieschensalat
50min
Deftiges Krabbenfrühstück
25min
Kräuterquark
10min
Schollenfiletröllchen mit Bärlauch-Lachs-Füllung
1h
Heringsstipp mit Drillingen
1h
Brot mit Rote Bete und Hering (Smørrebrød)
50min
Feldsalat mit Möhrendressing
10min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15min
Grünkohl-Kartoffel-Gratin mit Lachs
1 Std. 10 Min