Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Roggenkörner
- 300 g Mehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 270 g Wasser und mehr zum Einstreichen
- 200 g Crème fraîche
- 100 g Mayonnaise
- 2 EL Worcester-Sauce
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Kresse-Beet und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 EL Senf
- 10 Matjesfilets, halbiert
- 1 rote Zwiebel, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3397 kJ / 811 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 Min
Blitz-Stulle
10 Min
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45min
Matjes mit Radieschensalat
50 Min
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10 Min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40min
Heringsstipp mit Drillingen
1 Std.
Blutorangen-Tartelettes
2 Std.
Glückstädter Matjestopf
3h 30min
Panierter Fisch mit Remoulade
40min
Chicken Drums mit Malzbier-Dip
1 Std. 30 Min
Matjes-Katersalat
55 Min