Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jalapeño oil
- 4 jalapeño chillies, trimmed and deseeded
- 50 g vegetable oil
- 1 ½ tbsp sesame oil
- ⅛ tsp cumin seeds
- ½ tsp raw sugar
Watermelon gazpacho
- 700 g watermelon flesh, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- 20 g red onion
- 40 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- ½ Lebanese cucumber, ½ cucumber cut into small dice, for garnishing
- 1 garlic clove
- 1 tbsp red wine vinegar
- 40 g olive oil
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- fresh basil, smaller leaves, for garnishing
- 10 ice cubes
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 903.3 kJ / 215 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 35 mg
Alternatywne przepisy
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Salmon Tartare
10 min
Salmorejo
2h 10min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 godz. 40 min
Grilled cabbage with blue cheese dressing and bacon
20min
Blue cheese tofu dressing
5min
Baked spinach and eggs
35 min
Miso soup and sake seafood with rice
1hod. 5min
Zesty avocado with crab
10 min
Cherry margarita
25 min
Porcini mushroom risotto
35 min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min