Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jalapeño oil
- 4 jalapeño chillies, trimmed and deseeded
- 50 g vegetable oil
- 1 ½ tbsp sesame oil
- ⅛ tsp cumin seeds
- ½ tsp raw sugar
Watermelon gazpacho
- 700 g watermelon flesh, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- 20 g red onion
- 40 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (4-5 cm)
- ½ Lebanese cucumber, ½ cucumber cut into small dice, for garnishing
- 1 garlic clove
- 1 tbsp red wine vinegar
- 40 g olive oil
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- fresh basil, smaller leaves, for garnishing
- 10 ice cubes
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 903.3 kJ / 215 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 35 mg
Alternatywne przepisy
Milanese risotto
25 Min
Salmon and fennel risotto
30min
Pink Crêpes with Chickpea and Almond Hummus
35min
Squid à la provençale
55 min
Cream of chard soup
35min
Mushroom cappuccino
25 Min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 Min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3h 55min
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Sunny gazpacho
25 Min
Brie, speck and walnut risotto
25 Min
Creamed spinach
15 Min