Wersje kompatybilne
Meatballs with Tomato Sauce and Pasta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 40 g white bread, fresh or stale, cut in pieces
- 80 g milk
- 5 g fresh parsley leaves
- 5 g fresh sage leaves
- 5 g fresh rosemary leaves
- 3 garlic cloves (opcjonalnie)
- 400 g beef mince
- 2 medium eggs
- 1 tsp paprika
- 1 tsp dried oregano
- 2 - 3 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
Tomato Sauce
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 20 g extra virgin olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 2 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground black pepper
Pasta
- 1200 g water
- 20 g oil, plus extra for greasing
- 1 - 1 ½ tsp fine sea salt, to taste
- 320 g dried spaghetti (10 min cooking time)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2668 kJ / 637 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1441 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 min
Lasagne Bolognese
1 Std. 45 Min
Leek and Potato Soup
1h
Bolognese Sauce
1h 15 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Spaghetti Carbonara
40 min
Pizza Dough
1h
Mashed Potatoes
45 min
Leftover Chicken Fajitas
1h 20min
White Long-grain Rice
35 min
Classic Flapjack
55 min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 min