Meatballs with Tomato Sauce and Pasta

Meatballs with Tomato Sauce and Pasta

4.1 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

Meatballs
  • white bread fresh or stale, cut in pieces
    40 g
  • milk
    80 g
  • fresh parsley leaves
    5 g
  • garlic cloves (opcjonalnie)
    3
  • fresh sage leaves
    5 g
  • fresh rosemary leaves
    5 g
  • beef mince
    400 g
  • medium eggs
    2
  • fine sea salt to taste
    2 - 3 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • paprika
    1 tsp
  • dried oregano
    1 tsp
Tomato Sauce
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    80 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • water
    200 g
Pasta
  • water
    1200 g
  • oil plus extra for greasing
    20 g
  • fine sea salt to taste
    1 - 1 ½ tsp
  • dried spaghetti (10 min cooking time)
    320 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 637 kcal / 2668 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 65 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1441 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...