Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperoncino rosso
- 250 g di mele, sbucciate e a tocchetti (2 cm circa)
- 600 g di arance sanguinelle, preferibilmente biologiche, pelate a vivo (900 g circa peso lordo)
- 1 limone, preferibilmente biologico, pelato a vivo e senza semi
- 400 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 259 kJ / 61 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di pesche
1h 20min
Confettura di albicocche e zenzero
40min
Confettura di fichi
1h
Confettura di cachi
55 min
Confettura di mele cotogne
1h 10min
Confettura di frutta mista al vino rosso
1h 10min
Marmellata di mandarini
1h 20min
Confettura di fragole e arance
1h 20min
Marmellata di arance (TM5)
1h 10min
Marmellata di limoni
1h 20min
Confettura di prugne
45min
Confettura di pere e scorzette di limone
1h 10min