Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di amaretti
- 100 g di torrone alle mandorle
- 4 albumi
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- 6 tuorli
- 100 g di zucchero
- 100 g di glassa di cioccolato fondente (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla ricotta con mirtilli e coulis di lamponi
4h 30 min
Crema di funghi e noci
15 min
Parfait al mascarpone e vaniglia
2h 35 min
Torta di pesche e lamponi (vegan)
5h
Bon bon gelato
5h
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
4 Std.
Fritole veneziane
2h 40 min
Salsa al gianduia
15 min
Sorbetto all'arancia e spumante
8 Std. 20 Min
Vasetti di gelato alla panna cotta con mirtilli
11 Std. 40 Min
Tiramisù di ricotta
6 Std. 30 Min
Torta all'uva rossa
1 Std. 40 Min