Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di amaretti
- 100 g di torrone alle mandorle
- 4 albumi
- 500 g di panna (min. 30% di grassi) ben fredda
- 6 tuorli
- 100 g di zucchero
- 100 g di glassa di cioccolato fondente (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1864.4 kJ / 445.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 109.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbetto ai limoni con salsa ai frutti di bosco
15min
Semifreddo allo zabaione
12 godz. 15 min
Parfait Piña Colada
1h 30min
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1h 45min
Salsa al cioccolato
20 min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5 Std. 45 Min
Bicchierino variegato al ribes rosso
2h 30 min
Tegole al cacao con mandorle
12h 30min
Meringata
4h 30 min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30min
Bicchierini con crema al limone e biscotti
1h 30min