Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g long grain rice
- 120 g red onion, cut into wedges (3 cm)
- 30 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 80 g tomato paste
- 1750 g water
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 874.6 kJ / 209 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 35 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom risotto (TM6)
30min
Silverbeet and mushroom pasta (TM6)
30min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10min
Vegetable pizza (Thermomix® Cutter TM6)
1 Std. 40 Min
Pasta with fennel and tomato sauce
40min
Caramelised onions (400-500 g)
25min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Caramel syrup
25min
Béchamel sauce (TM6 )
15min
Sautéed onions (200-300 g)
10min
Poached eggs using blade cover
30min
Poached eggs with blade cover
30min