
Wersje kompatybilne
Chicken with Mustard Sauce and Vegetable Soup (TM6 Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 2 chicken breast, skinless, boneless
- salt to season
- ground black pepper to season
-
15
g fresh basil leaves plus extra to garnish
lub 15 g dried basil plus extra to garnish
Vegetable Soup
- 170 g yellow onion quartered
- 1 garlic clove smashed
- 30 g unsalted butter cold, cubed (½ in.)
- 910 g vegetable stock
- 85 g carrots in pieces
- 85 g celery in pieces
- 115 g fresh tomato halved
- 115 g baby yellow potatoes halved
- 115 g zucchini in pieces
- 170 g zucchini whole
- 170 g carrots whole
Steamed Vegetables and Sauce
- 30 g Dijon mustard
-
115
g sour cream
lub 115 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 360 kcal / 1506 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 1059 mg