![Terrinas de foie trufado Terrinas de foie trufado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85E159DA-7FFD-48EC-A9DE-3319C3712D9D/Derivates/95AE6DA7-F6B0-4B52-977A-8E6B1581712A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de pato crudo fresco (500-600 g) frío
- ½ trufa negra fresca (aprox. 10 g)
- 2 cucharaditas de armañac
- 2 cucharaditas de vino dulce
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharaditas de pimientas variadas recién molidas
- 800 g de agua
- 300 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1717 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9.17 g
- Węglowodany
- 2.75 g
- Tłuszcz
- 40.33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Claras montadas
5min
Bombones de morcilla con puré de manzana
30min
Chutney de higos y bastones de ibérico
1h 30min
Tempura de verduras (masa japonesa para rebozar)
15min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 min
Foie gras (al vacío)
72 godz.
Foie de pato
33h
Turrón de foie, cebolla frita y mango
3 godz. 15 min
Panna cotta de foie con compota de higos y manzana
3h
Caballa en escabeche de verdura y fresas
26h 10min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1h 10min
Tarritos de mousse de foie con coulis de frutos rojos y granola
4 godz. 40 min