Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de pato crudo fresco (500-600 g) frío
- ½ trufa negra fresca (aprox. 10 g)
- 2 cucharaditas de armañac
- 2 cucharaditas de vino dulce
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharaditas de pimientas variadas recién molidas
- 800 g de agua
- 300 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1717 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9.17 g
- Węglowodany
- 2.75 g
- Tłuszcz
- 40.33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Bombones de gambón y su bisque
1 Std. 50 Min
Curry madrás - Subcontinente indio
15min
Cebollitas en aceite
1h 10min
Chutney de fresas
24h
Nems de confit de pato con salsa agridulce de higos
50min
Foie de pato
33h
El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)
3h
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 min
Foie gras (al vacío)
72 godz.
Bacalao confitado con pimientos rojos y emulsión de pilpil
1h 10min
Claras montadas
5min
Crema de boletus
1 godz. 35 min