Alcachofas en aceite

Alcachofas en aceite

4.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
500 g

Składniki

  • 750 g de vinagre de vino blanco
  • 250 g de vino blanco
  • 1 cucharada de sal
  • 10 - 12 corazones de alcachofa frescos (de aprox. 50 g c/u)
  • 1 cucharadita de ajo en polvo
  • 2 hojas de laurel secas desmenuzadas
  • 3 pellizcos de perejil seco
  • 1 pellizco de romero seco desmenuzado
  • 10 granos de pimienta negra
  • 80 g de aceite de oliva (y algo más para cubrir)
  • agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 1490.7 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 1230 kJ / 294 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...