Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vinagre de vino blanco
- 250 g de vino blanco
- 1 cucharada de sal
- 10 - 12 corazones de alcachofa frescos (de aprox. 50 g c/u)
- 1 cucharadita de ajo en polvo
- 2 hojas de laurel secas desmenuzadas
- 3 pellizcos de perejil seco
- 1 pellizco de romero seco desmenuzado
- 10 granos de pimienta negra
- 80 g de aceite de oliva (y algo más para cubrir)
- agua
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1490.7 mg
Alternatywne przepisy
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1h
Menestra de verduras
40min
Alcachofas de Tudela con vinagreta al aroma de cítricos (Navarra)
12 godz. 30 min
Conserva de tomates cherry
1h 30min
Pan frito indio (panipuri)
1h
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Jardinera de verduras en vinagre
1 Std. 15 Min
Chocolate & kumquats
40min
Alcachofas a la romana
50 Min
Alcachofas al limón
40min
Alcachofas con habitas al azafrán
50 Min
Berenjenas y calabacines marinados
1h 30min