Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3140 g de agua
- 150 g de zanahoria
- 90 g de apio
- 130 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel cortada en trozos
- 30 g de aceite
- 500 g de mole negro en pasta
- 250 g de manteca de cerdo
- 2 cdas de polvo para hornear
- 1 cucharada de sal
- 750 g de masa de maíz
- hojas de plátano, asadas y cortadas en rectángulos (30 cm x 15 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2105 kJ / 501 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales Verdes
2h 30 min
Buñuelos de rodilla
2h
Tamales de elote con rajas
4h 45min
Tamales de frijol Veracruzanos
2h
Mole Negro
2h
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales sonorenses
2h
Gorditas de chicharrón
2h
Adobo al pastor
10 min
Masa básica para tamales
1h 30min
Tamales oaxaqueños
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h