![Tradicional barbacoa hidalguense Tradicional barbacoa hidalguense](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03D5641E-6406-4E19-B91C-D4C2958622F3/Derivates/7CB8BD6B-12A6-4D3A-A203-1E8C3E4771B0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 7 chiles guajillo, desvenados
- 3 chiles anchos, desvenados
- ½ cucharadita de pimienta gorda
- ¼ cucharadita de pimienta negra entera
- ½ rama de canela
- 1 cucharada de orégano
- ½ cucharadita de tomillo seco
- 1400 g de agua
- 30 g de vinagre
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharada de sal
- penca de maguey, cortada en cuadros (20 cm) asada
- 1200 g de espaldilla de carnero, en trozos pequeños
- 160 g de cerveza oscura
- 150 g de tomate verde
- 90 g de zanahoria
- 150 g de garbanzos secos, previamente remojados por 8 horas
- 2 hojas de laurel, secas
- 2 hojas de aguacate
- 2 ramitas de epazote
- tortillas de maíz, para servir
- 50 g de cilantro picado, para servir
- limones, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3183 kJ / 758 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de chile habanero, tamarindo y mango
30 Min
Birria
1 Std.
Tacos al pastor chilangos
40 Min
Tamales de elote con rajas
4 godz. 45 min
Cochinita pibil
4h
Tacos al pastor
1 Std. 10 Min
Gorditas de chicharrón
2h
Carnitas
50 Min
Mole huasteco
20 min
Mole xiqueño
1 Std. 20 Min
Adobo al pastor
10 Min
Pozole Rojo
1h 30min