Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 peperoncini ancho freschi o secchi, privati dei semi
- 2 di peperoncini guajillo secchi, privati dei semi
- 180 g di cipolle in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio di oliva
- 500 g di carne trita di manzo
- 180 g di patate, pelate e a cubetti (1 cm)
- 160 g di carote, pelate a cubetti (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di cumino in polvere
- 500 g di acqua
-
10
tostadas messicane (tortillas fritte)
lub 10 tortillas di mais - 10 cucchiaini di panna acida
-
200
g di formaggio fresco messicano (Panela) grattugiato
lub 200 g di mozzarella tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1517 kJ / 362 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Long Island Icetea
5 Min
Ceviche peruviana
1h 35 min
Costolette di agnello al tamarindo e peperoncino
1 Std. 10 Min
Pasta all'americana con pollo e salsa BBQ
45min
Pollo alla pechinese
55 min
Polpette di pollo giapponesi
50min
Blueberry cupcake
1 Std. 55 Min
Manzo al lemon grass con pane roti al cocco (Kuruma iraichchi)
1h 40min
Filetto di maiale e fragole
1 Std. 25 Min
Stufato di pollo in crema di mostarda
40min
Curry di pollo Cape Malay
1 Std.
Empanadas di carne
1 Std. 10 Min