Arroz Rojo (Riso rosso messicano)

Arroz Rojo (Riso rosso messicano)

4.2 65 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolle a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 carota pelata e a pezzi (2 cm)
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
  • 1 cucchiaio di aceto di vino bianco
  • ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
  • ½ cucchiaino di paprika dolce
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 180 g di fagioli rossi in scatola sgocciolati e sciacquati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8 g
Kalorie 1598 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...