Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolla a metà
- 100 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm)
- 80 g di peperone rosso a pezzi (2 cm)
- 6 rametti di coriandolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio di oliva
- 350 g di carne trita mista
-
1
dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa - 1 cucchiaino di garam masala (miscela di spezie indiane)
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- ¼ cucchiaino di peperoncino di cayenna secco
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 100 g di farina tipo 00
- 70 g di acqua
- 500 g di pasta fillo (o pasta indiana per samosas) pronta
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 552 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burrito di pollo con salsa chipotle
40 min
Gyoza
1h
Samosas di verdure
1 Std. 10 Min
Empanadas di pollo e peperoni
2 godz. 30 min
Chili con carne
1h 20min
Sushi misto (per 1 persona)
10h 30 min.
Bagel con salmone affumicato e cetriolo
2 godz. 30 min
Ramen
14h 30min
Noodles con verdure al curry
35 min
Falafel nella focaccia con salsa tahini
1h 30 min
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30 min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6 Std. 30 Min