Empanadas vegetariane

Empanadas vegetariane

4.5 95 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 pezzi

Składniki

Impasto per empanadas
  • 400 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
  • 120 g di burro a pezzi
  • 1 uovo
  • 110 g di acqua
  • 1 cucchiaino di aceto (opcjonalnie)
Ripieno
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 250 g di cipolla a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di pomodori ciliegino a metà
  • 100 g di peperone rosso pulito e a pezzi
  • 50 g di olive verdi denocciolate
  • 100 g di carota pelata e a pezzi
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • tuorlo d'uovo sbattuto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 164 mg
Białko 3 g
Kalorie 689 kJ / 165 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...