Empanadas vegetariane
TM6 TM5

Empanadas vegetariane

4.5 (84 oceny)

Składniki

Impasto per empanadas

  • 400 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
  • 120 g di burro a pezzi
  • 1 uovo
  • 110 g di acqua
  • 1 cucchiaino di aceto (opcjonalnie)

Ripieno

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di cipolla a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di pomodori ciliegino a metà
  • 100 g di peperone rosso, pulito e a pezzi
  • 50 g di olive verdi denocciolate
  • 100 g di carota, pelata e a pezzi
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato

Terminare la preparazione

  • tuorlo d'uovo, sbattuto

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
689 kJ / 165 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
1.4 g
Sód
164 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy