Wersje kompatybilne
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 170 g di zucchero
- 30 g di amido di riso
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 130 g di tuorli
- 60 g di burro
- 80 g di cioccolato fondente (60% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 10945 kJ / 2616 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 271 g
- Tłuszcz
- 156 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Pan di Spagna
1 Std.
Crema pasticcera
15min
Glassa al cioccolato
20 Min
Panna montata
10 Min
Pan di Spagna
1h 50min
Crema al cioccolato bianco e caffè
20 Min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2h
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 godz.