Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 40 g olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di finocchietto selvatico a pezzi
- 200 g di fave secche precedentemente ammollate
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 540.8 kJ / 129.3 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 504.4 mg
Alternatywne przepisy
Lenticchie in umido
1 godz. 30 min
Ceci in umido
1 godz. 30 min
Minestra di fave con cicoria
50min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40 min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Macco di fave messinesi con calamari
50min
Tegamini fave e funghi
3 Std. 10 Min
Pancotto fave e zucca
6 godz. 30 min
Incapriata di fave e zucchine
6 godz.
Fave in umido
1 godz.
Vellutata fredda di fave e ricotta
55min
Calzone pugliese alle cipolle
2 godz. 30 min