Ossau-iraty, beurre aux algues et salade d'herbes

Ossau-iraty, beurre aux algues et salade d'herbes

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • d’algues déshydratées (laitue de mer, nori ou dulse par ex.)
    1 c. à soupe
  • d'eau
    100 g
  • de beurre demi-sel à température ambiante, coupé en morceaux
    150 g
  • de fromage de brebis type ossau-iraty, coupé en fines tranches
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de vinaigre balsamique
    1 c. à soupe
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de mélange de jeunes pousses de salade en mélange
    200 g
  • de pain de campagne légèrement toastées
    4 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 582 kcal / 2431 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...