Pierogi z grzybami i karpiem
TM5 TM6

Pierogi z grzybami i karpiem

4.0 (27 ocen)

Składniki

Farsz

  • 40 g grzybów, suszonych
  • 500 g wody, gorącej
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 2 goździki
  • 500 g dzwonków karpia, świeżych, o grubości ok. 2 cm
  • 1 - 2 łyżeczki soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 20 g bułki tartej

Ciasto

  • 250 g wody, ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
  • 1 jajko
  • 20 g oleju
  • 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2489 kJ / 594 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
80.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy