Pierogi z grzybami i karpiem

Pierogi z grzybami i karpiem

3.9 38 ocen
Przygotowanie 1 godz. 5 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

Farsz
  • grzybów, suszonych
    40 g
  • wody gorącej
    500 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    20 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • goździki
    2
  • dzwonek karpia, świeżych o grubości ok. 2 cm
    500 g
  • soli
    1 - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • bułki tartej
    20 g
Ciasto
  • wody ciepłej, plus dodatkowa ilość do gotowania
    250 g
  • jajko
    1
  • oleju
    20 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    560 g
  • soli
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 537.6 kcal / 2249.5 kJ
Białko 27.1 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 83.1 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 710.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...