Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortenboden
- 2 Eier, getrennt
- 70 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 40 g Mehl
- 20 g Speisestärke
Sanddorncreme
- 6 Blätter Gelatine
- 200 g Sahne
- 250 g Sanddorn-Fruchtaufstrich
- 500 g Quark
- 100 g Zucker
- 500 g Joghurt, 1,5% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnen-Preiselbeer-Pie
3 godz. 30 min
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Charlotte Russe
3 Std.
Basilikum-Apfel-Tarte
2 Std. 40 Min
Haselnusstorte
3 Std. 15 Min
Käsekuchen
1 Std. 30 Min
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
20min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 Std. 40 Min
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 Std. 10 Min
Kaffeestollen
24 godz.
Flockentorte
2 godz. 25 min
Frischkäsetorte ohne Backen
5 Std.