Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortenboden
- 2 Eier, getrennt
- 70 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 40 g Mehl
- 20 g Speisestärke
Sanddorncreme
- 6 Blätter Gelatine
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Sanddorn-Fruchtaufstrich
- 500 g Quark
- 100 g Zucker
- 500 g Joghurt, 1,5% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kloster-Cremetorte
12h
Kiba-Crunch-Kuchen
5 Std. 35 Min
Vanillering
4u.
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5h
Christmas Trifle
4 Std. 30 Min
Reistorte mit Roter Grütze
3hod.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4u.
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 Std.
Flockentorte
2小时 25 分钟
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3u. 10min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h