Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Saure Sahne
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Backpulver
- 2 Prise Salz
- 1 Ei, getrennt
- 2 EL Hagelzucker
- 120 g Pflaumenmus
- 600 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1761 kJ / 420 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stachelbeer-Streuseltaler
1 Std. 45 Min
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3hod.
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2小时 25 分钟
Far Breton
9h 20min
Quitten-Marzipan-Schnecken
2h 20 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4u.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Zwetschgenkuchen
2 Std.
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min