Urządzenia i Akcesoria
Pflaumenstreifen mit Streuseln
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
10 Stück
Składniki
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten370 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Saure Sahne150 g
-
Zucker70 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz2 Prise
-
Ei getrennt1
-
Hagelzucker2 EL
-
Pflaumenmus120 g
-
Pflaumen halbiert, entsteint600 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1761 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 4/2015
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 godz.
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 godz.
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 godz.
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Stachelbeer-Streuseltaler
1 godz. 45 min
Brombeer-Mohnschnecke
2 godz. 5 min
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min