Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kompott
- 500 g Äpfel, in Stücken (2 cm)
- 20 g Zitronensaft
- 20 g Wasser
- 30 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Teig und Fertigstellung
- 250 g Milch
- 75 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 125 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 3 Eier (Kl. M)
- ¼ TL Weinstein-Backpulver
- 60 g Mandelstifte
- 40 g Zucker
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 TL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1307 kJ / 312 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nussecken
1h 30min
Windbeutel mit Erbsenmousse
4 Std.
Spanische Pizza
1 Std. 20 Min
Streuselschiffchen mit Pudding, Marille und Minzguss
1 Std. 55 Min
Buchweizencrêpes mit Camembert
1h 25min
Baiser-Nusskuchen
1 Std. 20 Min
Hippen
50min
Rhabarber-Vanille-Torte
4 Std. 40 Min
Karamelleis
9h
Birne-Helene-Eis mit Mandelstiften
12 godz.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 Std.
Eissplittertorte
4h 15min