![Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C760A431-BB8B-42DF-8E95-39E918DB352A/Derivates/cfdecc5c-48f3-4453-8440-0219dd554854.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Mohn
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Speisestärke
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 3 Eigelb (Kl. M)
Streusel
- 1 TL Anis
- 180 g Rohrzucker, hell
- 250 g Mehl
- 75 g Speisestärke
- 225 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 2000 g Sauerkirschen (ersatzweise TK-Sauerkirschen, aufgetaut und gut abgetropft)
Sabayon
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Rohrohrzucker, hell
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 125 g Weißbier, klar
- 50 g Apfelsaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1992 kJ / 475 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1óra 50p
Apfel-Brombeer-Strudel
2h 40min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Apfel-Keks-Charlotte
6 godz. 30 min
Zwetschgen-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Aprikosen-Bienenstich
5h
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1h 40 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40 min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30 min