Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 4 - 5 Brötchen, vom Vortag (200 g), in Scheiben (1 cm) (siehe Tipp)
- 200 g Milch
- 150 g Rinderleber, in Stücken
- ½ TL Salz
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Majoran, getrocknet
- ¼ TL Thymian, getrocknet
- 1 Prise Muskat
- 1 Ei
- 1300 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 726 kJ / 174 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2h
Leberreis
35min
Semmelknödel
50min
Grammelknödel
1h 30min
Leberknödel
55min
Gefüllter Schweinsbraten vom Grill mit Krautsalat
3 Std.
Geschnetzeltes in Meerrettichrahm
45min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10min
Knuspriger Schweinebauch
3 Std.
Grießnockerl
30min
Strudelgrundteig
45min
Serviettenknödel
1h 10min