Leberknödelsuppe

Leberknödelsuppe

3.9 106 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Brötchen vom Vortag (200 g), in Scheiben (1 cm) (siehe Tipp)
    4 - 5
  • Milch
    200 g
  • Rinderleber in Stücken
    150 g
  • Salz
    ½ TL
  • Nelken, gemahlen
    1 Prise
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Majoran, getrocknet
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    ¼ TL
  • Muskat
    1 Prise
  • Ei
    1
  • Wasser
    1300 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 174 kcal / 726 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...