Apfelstrudel mit Vanillesauce
TM6

Apfelstrudel mit Vanillesauce

3.9 (37 ocen)

Składniki

Teig

  • 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 Ei
  • 40 g Öl
  • 120 g Wasser, lauwarm
  • 10 g Essig
  • 2 Prisen Salz

Füllung

  • 750 g Äpfel, in Stücken (3 cm)
  • 150 g Walnusshälften
  • 80 g Zucker
  • 50 g Paniermehl
  • 15 g Zitronensaft
  • 1 TL Zimt
  • 60 g Rosinen
  • 80 g Butter, in Stücken

Vanillesauce

  • 300 g Milch
  • 4 Eigelb
  • 50 g Zucker
  • ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1730 kJ / 413 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
3.7 g
Sód
76 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy