Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 40 g Öl
- 120 g Wasser, lauwarm
- 10 g Essig
- 2 Prisen Salz
Füllung
- 750 g Äpfel, in Stücken (3 cm)
- 150 g Walnusshälften
- 80 g Zucker
- 50 g Paniermehl
- 15 g Zitronensaft
- 1 TL Zimt
- 60 g Rosinen
- 80 g Butter, in Stücken
Vanillesauce
- 300 g Milch
- 4 Eigelb
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1730 kJ / 413 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 76 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schoko-Pudding
30 Min
Osterbrot
2 godz. 40 min
Donauwellen
2 godz. 40 min
Germknödel mit Vanillesauce
1 godz. 10 min
Biskuit
1 Std. 30 Min
Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce
2 Std.
Schwarzwälder Kirschtorte
4h
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Zwetschgenknödel
1 godz. 10 min
Strudelgrundteig
45 Min
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5 godz.
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 Std.