Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Hühnerleber, von Sehnen befreit
- 30 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 5 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Semmel, in Würfeln (1 cm)
- 30 g Semmelbrösel
- 1 Ei
- 2 ¼ TL Salz
- 1 Msp. schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 330 kJ / 79 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 979 mg
Alternatywne przepisy
Faschingskrapfen
2 Std. 45 Min
Semmelknödel
50 Min
Grießnockerl
30 Min
Leberreis
35 Min
Gefüllter Schweinsbraten vom Grill mit Krautsalat
3hod.
Gebackene Leberknödel
2hod.
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1 godz. 10 min
Leberknödelsuppe
45 Min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 godz.
Grammelknödel
1hod. 30min
Rehragout
1 godz. 15 min