Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Hühnerleber, von Sehnen befreit
- 30 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 5 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 1 Semmel, in Würfeln (1 cm)
- 30 g Semmelbrösel
- 1 Ei
- 2 ¼ TL Salz
- 1 Msp. schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 3 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 1 TL Majoran, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 330 kJ / 79 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 979 mg
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2h
Leberreis
35 min
Apfelstrudel
1h 20min
Semmelknödel
50 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Grammelknödel
1h 30min
Leberknödelsuppe
45 min
Gefüllter Schweinsbraten vom Grill mit Krautsalat
3h
Knuspriger Schweinebauch
3h
Grießnockerl
30 min
Faschingskrapfen
2h 45 min
Serviettenknödel
1 Std. 10 Min