Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Würzmischung
- 2 TL grobes Meersalz
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 TL Paprikapulver
- 1 TL Knoblauch, granuliert
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
Krautsalat
- 1 Weißkrautkopf (ca. 1000 g)
- 3 TL Salz
- 1 TL Kümmel, ganz
- 80 g Wasser
- 80 g Apfelessig
- 1 Prise Zucker
Semmelfülle
- 3 - 4 Stängel Petersilie, Blättchen abgezupft
- 80 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Apfel (ca. 160 g), geschält und geviertelt
- 3 Knoblauchzehen
- 20 g Butter
- 200 g Semmelwürfel
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zitronenschale
- 1 TL Zitronensaft
Schweinsbraten und Fertigstellung
- 2000 g Schweinefleisch, ausgelöst (z. B. Schopfbraten), mit Tasche (siehe Tipp)
-
½
l dunkles Bier
lub ½ l Malzbier - ½ l Apfelsaft und etwas mehr zum Aufgießen
- 1 Zweiglein Rosmarin, frisch
- Apfelsaft
- 100 g Speckwürfel
- 5 EL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3135 kJ / 749 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2j
Steirisches Krenfleisch
2h 45 min
Rindssuppe
2j
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Leberknödelsuppe
45 Min
Leberknödel
55 Min
Spareribs mit süß-saurer Barbecue-Sauce
3sa
Schweinehaxen mit Kartoffeln und Malzsauce
2j
Rehragout
1 Std. 15 Min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2h 40 min
Erdäpfelknödel
1h 10 min
Serviettenknödel
1h 10 min