Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Schalotten
- 160 g Staudensellerie, in Stücken
- 40 g Öl
- 750 - 800 g Maronen, gegart, geschält
- 1000 g Wasser
- 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- ¾ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 50 g Sahne
- Cayenne-Pfeffer, gemahlen nach Geschmack
- 8 TL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1182 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 9.1 g
Alternatywne przepisy
Maronenrisotto
30min
Petersilienwurzel-Suppe mit Rote-Linsen-Püree
1h
Maronisuppe mit Nuss-Fisch
35min
Maronen-Kokos-Suppe
40min
Maronencremesuppe
1h 30min
Maronisuppe mit Pilztascherl
40min
Petersiliencremesuppe weiß-grün mit Chips
40min
Süßkartoffelsuppe
30min
Fenchel-Maroni Suppe
35min
Parmesansüppchen
25min
Gazpacho Andalusia
40min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50min