![Risotto mit Zucchini Risotto mit Zucchini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32B06115-B5BB-4208-BB6D-DD8F3BA8C57D/Derivates/ED7AD64D-D7BD-452B-B52F-F95B41F559EA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter
-
50
g Pancetta, in Würfeln (5 mm) oder in Streifen (1 cm)
lub 50 g Speckwürfel - 500 g Zucchini, klein, in Scheiben (5 mm)
- 250 g Risottoreis
- 700 g Fleischbrühe, flüssig, heiß
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 EL Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1764 kJ / 422 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35min
Risotto mit Varianten
40min
Risotto for One
35min
Kürbisrisotto
55 dk
Fenchel-Risotto
40min
Risotto mit Zucchini
40min
Lachs-Fenchel-Risotto
25 dk
G´schwindes Kürbisrisotto
25 dk
Steinpilz-Risotto
40min
Süßkartoffel-Risotto mit Bergkäse
50min
Lachs mit Zitronenrisotto
40min
Risotto mit Zucchini und Speck
35min