Polenta-Käse-Terrine im Porreemantel
TM5 TM6

Polenta-Käse-Terrine im Porreemantel

2.8 (9 ocen)

Składniki

  • 1 Porreestange (ca. 2-3 cm Durchmesser)
  • 900 g Wasser
  • 130 g Frühlingszwiebeln, in Stücken
  • 2 geh. EL Minzblätter, frisch
  • 120 g Feta, in Stücken
  • 150 g Camembert, in Stücken
    lub 150 g Brie, in Stücken
  • 1 ½ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 150 g Sahne
  • 5 g Agar-Agar (2 geh. TL oder 2 Pck.)
  • Olivenöl zum Einfetten
  • 25 g Butter
  • 150 g Polenta (Maisgrieß)
  • 30 g geriebener Parmesan

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
817 kJ / 199 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy