Polenta-Käse-Terrine im Porreemantel

Polenta-Käse-Terrine im Porreemantel

2.8 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
10 Scheiben

Składniki

  • Porreestange (ca. 2-3 cm Durchmesser)
    1
  • Wasser
    900 g
  • Frühlingszwiebeln in Stücken
    130 g
  • Minzblätter frisch
    2 geh. EL
  • Feta in Stücken
    120 g
  • Camembert in Stücken
    150 g
    150 g Brie, in Stücken
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Sahne
    150 g
  • Agar-Agar (2 geh. TL oder 2 Pck.)
    5 g
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Butter
    25 g
  • Polenta (Maisgrieß)
    150 g
  • geriebener Parmesan
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Kalorie 199 kcal / 817 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...