Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 800 g di acqua
- 300 g di patate pelate e a fettine (2 mm)
- 200 g di spinaci freschi, le foglie
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pane raffermo
- 1 cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsiccia cruda spellata, a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2966 kJ / 709 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Uccellini scappati"
40 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30 min
Agnolotti del plin
10h 30min
Involtini di lonza e salsiccia con salsa al porto
1h 35min
Focaccine fantasia
2 godz. 5 min
Gnocchi di patate
1h 30 min
Piadina romagnola
15 Min
Torta di rose
2 Std.
Croissant con tonno affumicato
6h
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 Min
Risotto rosmarino e speck
25min
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min