Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 800 g di acqua
- 300 g di patate pelate e a fettine (2 mm)
- 200 g di spinaci freschi, le foglie
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 20 g di pane raffermo
- 1 cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsiccia cruda spellata, a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe
- farina q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2966 kJ / 709 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 81.6 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10min
Gnocchi di patate
1h 30min
Piadina romagnola
15 min
Bauletti di carne triestini
1h
Vasetti al gianduia e biscotti (per 2 persone)
15 min
Millefoglie all'albicocca
55 Min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1 Std. 15 Min
Rosette al prosciutto cotto e formaggi
1h 30min
Tortelli di patate e ricotta
1h 20min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Gnocco fritto
1小时 5 分钟