Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
-
15 - 20
pomodori ciliegino a metà, a piacere
lub 1 - 2 pomodori pelati a pezzi, a piacere - 320 g di riso Parboiled (cottura 18 minuti)
- 1200 g di acqua
- 150 g di piselli surgelati
-
2
filetti di trota salmonata (400 g circa)
lub 2 filetti di pesce bianco (400 g circa) - 150 g di gamberetti sgusciati
- 1 limone, preferibilmente biologico, a fettine (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
Alternatywne przepisy
Pesce al vapore con verdure miste
1h 20min
Zuppa di orzo con frittata e verdure a vapore
40 Min
Aperitivo al sedano
10min
Involtini di branzino con sugo alla puttanesca
1h
Tris di riso, pesce e verdure
35 min
Ragù di verdure con cottura nel Varoma
50p
Antipasto di funghi e capesante
35 min
Cocktail alla frutta
10min
Insalata di pesce esotica
30 Min
Aperitivo al sedano (TM6)
10min
Spumone ai frutti di bosco
10min
Insalata di riso verde ai gamberi
1óra 50p