Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 30 g di burro a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1245 kJ / 304 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e robiola
45 mnt
Passato di verdure
50 mnt
Risotto alla parmigiana
30 mnt
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Tiramisù
5h 40min
Torta di mele
1j
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Cioccolata calda
10min
Pasta e fagioli
50 mnt
Salame di cioccolato
3h 10min
Impasto per pizza
1j
Biscotti di pasta frolla
1j 5 mnt