Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di dragoncello fresco, le foglie lavate e asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di scalogno
- 200 g di asparagi puliti e a pezzi
- 300 g di petto di pollo a striscioline
- 5 g di sale
- 1 - 2 cucchiaini di curcuma in polvere
- 640 g di acqua
- 320 g di pasta tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 27.7 g
- Węglowodany
- 594 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min
Pasta ricotta e pomodorini
30 min
Spaghetti al tonno
40 min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min
Pollo con crema di verdure
50 min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35 min
Pasta con pollo, funghi e fagiolini
45 min
Trofie integrali con crema di asparagi, menta e arachidi
40 min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min
Fusilli integrali gamberi e zucchine
40 min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min