
Urządzenia i Akcesoria
Tort cytrynowy z bezą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Biszkopty cytrynowe
-
80 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g cukru
-
15 g skórki z cytryny ekologicznej
-
4 jajka
-
240 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
130 g jogurtu typu greckiego
Krem cytrynowy
-
110 g cukru
-
15 - 25 g skórki z cytryny ekologicznej
-
50 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 żółtka
-
1 jajko
Beza szwajcarska
-
3 białka
-
140 g cukru pudru
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
419 kcal /
1753 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 godz. 50 min
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Różowy biszkopt na kisielach
4 godz.
Tort czekoladowy z truskawkami
2 godz. 30 min
Biszkopt
1 godz. 50 min