Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopty cytrynowe
- 80 g oleju słonecznikowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 250 g cukru
- 15 g skórki z cytryny, ekologicznej
- 4 jajka
- 240 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 130 g jogurtu typu greckiego
Krem cytrynowy
- 110 g cukru
- 15 - 25 g skórki z cytryny, ekologicznej
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 80 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 3 żółtka
- 1 jajko
Beza szwajcarska
- 3 białka
- 140 g cukru pudru
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort z truskawkami (TM5)
2h
Przekładaniec cytrynowy
6 Std. 30 Min
Tort kawowy
2h 10 min
Tort Mimoza z ananasem
3 Std. 30 Min
Tort waniliowo-migdałowy
3 Std.
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7h 55min
Tort czekoladowy z wiśniami
8h
Tort tropikalny z bezikami
5h
Tort czekoladowy z truskawkami
2h 30min
Masa maślana
5min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1h 30min
Biszkopt
1h 50min