Tort cytrynowy z bezą

Tort cytrynowy z bezą

4.0 135 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków

Składniki

Biszkopty cytrynowe
  • 80 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g cukru
  • 15 g skórki z cytryny ekologicznej
  • 4 jajka
  • 240 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 130 g jogurtu typu greckiego
Krem cytrynowy
  • 110 g cukru
  • 15 - 25 g skórki z cytryny ekologicznej
  • 50 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 3 żółtka
  • 1 jajko
Beza szwajcarska
  • 3 białka
  • 140 g cukru pudru
  • 1 szczypta soli

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 419 kcal / 1753 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...