Urządzenia i Akcesoria
Tort cytrynowy z bezą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Biszkopty cytrynowe
-
80 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g cukru
-
15 g skórki z cytryny ekologicznej
-
4 jajka
-
240 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
130 g jogurtu typu greckiego
Krem cytrynowy
-
110 g cukru
-
15 - 25 g skórki z cytryny ekologicznej
-
50 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 żółtka
-
1 jajko
Beza szwajcarska
-
3 białka
-
140 g cukru pudru
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
7 g
Kalorie
1753 kJ /
419 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 Std. 30 Min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 Std. 15 Min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 Std. 55 Min
Tort brownie z solonym sosem karmelowym i bitą śmietaną
3 Std. 50 Min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 Std. 15 Min
Tort tropikalny z bezikami
5 Std.
Tort kawowy
2 Std. 10 Min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 Std.
Tort waniliowo-migdałowy
3 Std.
Tort z masłem orzechowym
3 Std. 30 Min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 Std.
Biszkopt
1 Std. 50 Min