Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 80 g di speck a cubetti
- 50 g di prosciutto cotto a cubetti
- 100 g di Emmental a cubetti (1 cm)
- 3 uova sbattute
- pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2569 kJ / 614 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 Min
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1 Std.
Cordon bleu di melanzana
1 Std.
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3 godz. 45 min
Sfogliata ai funghi
1h 40min
Rotolo funghi e peperoni
2 godz. 15 min
Sformato di riso con brie e cotto
1 Std. 30 Min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2 Std.
Piccoli polpettoni in crosta
1 godz. 10 min
Calzone
2 Std. 50 Min