Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 bustina di zafferano
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 80 g di speck a cubetti
- 50 g di prosciutto cotto a cubetti
- 100 g di Emmental a cubetti (1 cm)
- 3 uova sbattute
- pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2569 kJ / 614 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Panini coniglietto al formaggio
45 Min
Involtini di melanzane con risotto alla burrata
1h 10min
Bombette di Alberobello
40 Min
Mini soufflé
1h 15min
Sformato di verdure
1h 35min
Focaccia di patate
2h 50min
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1 Std.
Bomboloni salati
3小时 20 分钟
Torta di patate e mais
1 Std. 50 Min
Focaccia a sorpresa
2h
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h