Torta alle fragole

Torta alle fragole

4.3 164 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Torta
  • 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 50 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di zucchero
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 2 uova
  • 100 g di fecola di patate
  • 3 cucchiai di latte
  • 1 cucchiaino colmo di lievito in polvere per dolci
Crema Bimby®
  • 60 - 100 g di zucchero a piacere
  • ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
    1 pezzo di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 40 g di farina tipo 00
  • 500 g di latte
  • 2 uova (da 60 g circa)
Terminare la preparazione
  • 1 cucchiaio di confettura di albicocche
  • 3 cucchiai di acqua
  • 500 g di fragole a fettine

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 351 kcal / 1468 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 41.9 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...