Wersje kompatybilne
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta al cioccolato
- 4 uova, tuorli e albumi separati
- 100 g di zucchero
- 125 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi (2 cm)
- 125 g di burro, a pezzi, + q.b. per imburrare
- 100 g di farina tipo 00, + q.b. per infarinare
- 1 cucchiaino di lievito in polvere (5 g)
- 600 g di acqua
Panna montata e ganache al cioccolato
- 315 g di panna (30-40% di grassi), fredda
- 80 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milkshake nocciole e vaniglia
15 min
Salsa dolce allo yogurt
10min
Fondente al cioccolato (senza glutine)
35 Min
Torta cupcake
40 Min
Torta di pesche e lamponi (vegan)
5h
Torta al burro di arachidi e biscotti
1 godz. 25 min
Torta party-pops
2 godz. 10 min
Torta chocolat
1h
Torta al cioccolato al Varoma
2 godz.
Torta in tazzina (senza lattosio)
25 min
Torta glassata al cioccolato al vapore
1 Std. 30 Min
Torta veloce al cioccolato
20 min