Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata

Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata

4.5 87 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

Torta al cioccolato
  • 4 uova tuorli e albumi separati
  • 100 g di zucchero
  • 125 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi (2 cm)
  • 125 g di burro a pezzi, + q.b. per imburrare
  • 100 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere (5 g)
  • 600 g di acqua
Panna montata e ganache al cioccolato
  • 315 g di panna (30-40% di grassi) fredda
  • 80 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi (2 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 684 kcal / 2863 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...