Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 1 dente de alho
- 50 g vinho branco
- ½ c. chá de sal
- 500 g chocos c/ tinta limpos cortados em pedaços
- 1 folha de louro
Risoto
- 50 g queijo da Ilha
- 30 g salsa
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- Água q.b.
- 300 g arroz p/ risoto
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1417.6 kJ / 338.8 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 959.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caril de lulas com arroz a vapor
1h
Ensopado de polvo à algarvia
1h 10min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30min
Croquetes de polvo com maionese de tinta de choco
2h
Caril de camarão
30min
Risoto de polvo
1h 20 min
Risoto de tamboril
50min
Risoto de garoupa com manjericão
1h
Risoto de mexilhão com grelos
40min
Arroz de chocos com tinta
1h 10min
Caril de peixe
35 Min
Choquinhos à Bulhão Pato
30min