Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 400 g di fagiolini verdi freschi puliti
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Piselli al prosciutto
20 min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Patate e fagiolini al pesto
35min
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Spinaci filanti
40min
Verdure miste al cartoccio
35min
Spinaci al burro
30min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Contorno di verdure
25min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10 min
Cavolfiori gratinati
50min
Insalata fresca di zucchine
50min