![Fagiolini con pomodoro e prezzemolo Fagiolini con pomodoro e prezzemolo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5E14F8D6-4BF4-4628-B8C7-74570F6AF7B0/Derivates/F5E2521A-2670-4EEC-BE31-1819BCDCF570.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di cipolla a pezzi
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro fresca o in scatola
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 400 g di fagiolini verdi freschi puliti
- 1 pizzico di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 min
Cavolfiori gratinati
50 min
Piselli al prosciutto
20 min
Contorno di verdure
25 min
Contorno di peperoni al vapore
40 min
Fagiolini in gremolada
30 min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 min
Spinaci filanti
40 min
Insalatona di fagiolini, tonno e uova
30 min
Patate e fagiolini al pesto
35 min
Broccoli alla siciliana con olive
40 min
Verdure miste al cartoccio
35 min